In mijn boek ‘Kijk, zo gaat dat!’ staan allerlei voorleesverhalen over verschillende gebeurtenissen waar een kind mee te maken kan krijgen. Sommige zijn leuk, maar ook best spannend, zoals een vakantie, naar de kapper of uit logeren. Soms zijn er ook gebeurtenissen die veel impact op een kind kunnen hebben. Bijvoorbeeld de eerste schooldag, een ziekenhuisopname of een begrafenis. Of het nou leuk, minder leuk of heftig is, het is fijn en goed om je kind hierop voor te bereiden en er na afloop samen over te lezen en te praten.

In ‘Kijk, zo gaat dat!’ vind je voor de meest voorkomende situaties en gebeurtenissen aansprekende verhalen voor jonge kinderen. Lees een verhaal voor en koppel het aan de specifieke situatie van jouw kind. Zo weet je kind wat het te wachten staat en helpt het om er samen na afloop over na te praten en te verwerken.

Voor jou als ouder of professional geef ik je bij elk verhaal (geschreven door Ellie Norden) tips waar je op kunt letten en hoe je je kind het beste voorbereidt of helpt bij gebeurtenissen.

Cadeautje voor de zomervakantie

Ik heb een van de verhalen uit mijn boek voor je opgenomen. Het gaat over op reis gaan met de auto. Leuk om samen met je kind naar te luisteren!

Eveneens heb ik een podcast opgenomen met tips uit het boek over de reis, aangevuld met wat extra tips voor op vakantie. Klik op onderstaande afbeeldingen om mijn opnamen te downloaden. Hopelijk helpt het je om zo relaxt en ontspannen mogelijk op vakantie te gaan.