Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Wellicht is de bevestigingsmail in je SPAM terecht gekomen, daar kun je even kijken, maar je kunt ook gewoon het volgende doen:

  • Ga naar www.opvoedcursussen.nl/mijn-opvoedcursussen
  • Log in met e-mailadres en wachtwoord dat je zelf hebt gekozen bij het opgeven
  • Als je je wachtwoord niet meer weet, kan je klikken op ‘wachtwoord vergeten’
  • Kies een wachtwoord naar keuze
  • Inloggen en aan de slag ;-)

PS: Dit is een online cursus, je ontvangt dus niets per post!

Je kunt een cursus niet eerst inzien. Als je na het doen van alle opdrachten en goed in je opnemen van de theorie (en je er zelf dus alles aan gedaan hebt om de cursus goed te volgen) van mening bent dat de cursus je echt niets heeft opgeleverd, dan kun je het aangeven en kun je het aankoopbedrag terugkrijgen.

Wat vervelend dat het niet lukt om online te betalen. Wanneer je een e-mail stuurt naar info@grootenklein.nl ontvang je instructies hoe je op een andere manier kunt betalen en toegang kunt krijgen tot de cursus.

Deze site is een idee van Tischa Neve, kinderpsycholoog, opvoedkundige én (pleeg)moeder. Je zou Tischa kunnen kennen van het tv-programma ‘Schatjes’ of van het magazine ‘JM voor ouders’. Tischa is van mening dat iedereen kan opvoeden en dat een beetje hulp en inspiratie daarbij soms best handig zijn. Het is haar missie om samen met andere ouders en opvoedkundigen opvoeden nog leuker en makkelijker te maken.

Tischa gelooft in een liefdevolle benadering van kinderen. Met duidelijke grenzen, maar altijd vanuit verbinding met je kind. Er is daarbij niet één methode of aanpak. Leer van elkaar en pik uit alle informatie datgene wat voor jou en jouw kind(eren) werkt. Tischa werkt vanuit een oplossingsgerichte benadering, waarbij ze jou als ouder weer in je kracht zet. Meer informatie over haar werkwijze vind je op haar website.

Ja, dat kan. De site werkt ook op je mobiele telefoon of tablet. Voor het opslaan van opdrachten en bijlagen adviseren wij echter om een desktop of laptop te gebruiken.

Afspraken maken

Deze cursus is voor iedere ouder die niet langer als een politieagent in de rondte wil rennen thuis. Die graag wil dat kinderen meewerken en doen wat je vraagt. De cursus is gericht op ouders van kinderen vanaf een jaar of drie.

De cursus bestaat uit theorie (zowel tekst als filmpjes), tips en opdrachten. Je volgt alles online, via je eigen persoonlijke leeromgeving. In je eigen tijd en op je eigen tempo. Je houdt vanaf aanschaf 1 jaar toegang tot de cursus.

Je kunt de cursus op je eigen tempo doen, maar als je ons tempo aanhoudt doe je er ongeveer drie weken over, met een paar uurtjes per week. Sneller adviseer ik je niet, langzamer kan altijd. Je houdt vanaf aanschaf 1 jaar toegang tot de cursus.

Ja, je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Er is geen vaste begindatum. Wanneer je stopt, wordt voor je onthouden waar je bent gebleven. Hierdoor kun je altijd verder gaan vanaf dat punt. Je houdt vanaf aanschaf 1 jaar toegang tot de cursus.

Help, ik ontplof

De online cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren om zijn rust beter te bewaren naar kinderen toe en wil leren om zó te reageren dat zijn kind op een fijne constructieve en positieve manier opgroeit en leert. In een veilige leeromgeving. De cursus is primair gericht op ouders of verzorgers van kinderen vanaf drie tot ongeveer twaalf jaar. Maar ook ouders van oudere kinderen zullen er zeker iets aan hebben.

Om gedrag te veranderen, is het belangrijk om gedrag eerst te begrijpen. Daarom bevat deze cursus ook theorie, waarin ik je uitleg hoe emoties werken en waar ze vandaan komen. Bij jou en bij je kind. We gaan daarnaast observeren, goed naar ons kind kijken en luisteren en vooral naar onszelf kijken. En aan de slag met dat wat maakt dat we (nog) niet in alle rust kunnen reageren en handelen. Want wij zijn aan zet, niet ons kind! Door middel van inspirerende filmpjes, diverse (observatie)opdrachten en veel praktijkgerichte tips neem ik je mee in de wereld van emoties.

Je kunt de cursus helemaal in je eigen tempo doen. Als richtlijn kun je rekenen op ongeveer zes weken, met een paar uur per week. Sneller adviseer ik je niet, langzamer kan altijd. De cursus is opgedeeld in meerdere lessen. Zodra je een les hebt afgerond krijg je toegang tot de volgende les. Je houdt vanaf aanschaf 1 jaar toegang tot de cursus.

Ja, je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Er is geen vaste begindatum. Wanneer je stopt, wordt voor je onthouden waar je bent gebleven. Hierdoor kun je altijd verder gaan vanaf dat punt. Je houdt vanaf aanschaf 1 jaar toegang tot de cursus.