Maak iets gezelligs en speciaals van Sinterklaas en kerst dit jaar lieve ouders, anders dan anders en zorg dat het zeker net zo leuk is. Die ene Sint die heel anders was, die vergeten ze waarschijnlijk nooit meer! Ik geef je een paar tips die je wellicht helpen dit jaar.

1. Begin ook nu op tijd!

Om stress en onrust te voorkomen helpt het als je lekker op tijd begint. Bijvoorbeeld met bedenken hoe jullie er dit jaar, ondanks alles, toch een prachtmaand van kunnen maken. Koop de cadeautjes vast online in of neem elke keer iets mee, ga in November vast heerlijk recepten doorzoeken en bedenk of zoek een leuk Sinterklaasspel. Maak half november al een planning van de feestelijkheden in december. Wat gepland is, staat en geeft je helderheid en dus rust.

2. Bedenk leuke nieuwe dingen die anders dan anders zijn

Bedenk een nieuwe gezins-Sint-traditie. Maak een geweldig Sinterklaasspel, kijk een leuke Sinterklaasfilm, doe een pepernoten speurtocht of pieten-parcours door de tuin, een online Sintquiz voor de hele familie, een online kerstdiner met je hele familie… denk lekker out of the box en wie weet wat voor leuks je verzint!

3. Maak samen Sint en Kerst-plannen

Hoe kunnen we wel onze meest dierbare mensen zien en erbij hebben? Hoe maken we er een supergezellige maand van? Wat doen we normaal niet maar nu wel?

Kinderen hebben vaak de leukste en meest creatieve ideeën. Bovendien zijn ze van nature vaak omdenkers en lekker positief ingesteld. Daar waar wij bedenken wat er allemaal niet zal zijn, zijn zij veel beter in staat om allerlei alternatiefs en leuks te bedenken. Dus, hup overboord je ‘het-wordt-niet-zo-leuk-als-anders’-modus en met z’n allen om de tafel om de meest leuke decembermaand ooit te bedenken. Bedenk samen zoveel mogelijk ideetjes voor de decembermaand en kerstvakantie. Kies de leukste daarna uit of gooi ze in een grote bak en trek de winnaars!

 

Hoe leuk, laten we de komende weken op social media al onze ideeën delen. Hou mijn FB en Insta in de gaten, dan gaan we daar binnenkort gave decembermaandactiviteiten verzamelen!

Oja, enne…

Maak van Sinterklaas geen opvoedmiddel

“Pas maar op hoor, de luisterpiet staat misschien wel op het dak….’’Als je nu niet luistert zetten we vanavond geen schoen”, “Pas op hoor, of Sint neemt je mee in zijn zak…”

Sint als opvoedmiddel, we grijpen er zo makkelijk naar. Best handig ook zo’n dreigement dat helpt. Ik vind het belangrijk dat we ‘doen wat we zeggen’ als ouders. Dat maakt je betrouwbaar en duidelijk en dat is voor kinderen fijn en belangrijk. Sinterklaas is niet bedoeld om mee te dreigen en het geeft onnodige spanning. Bovendien, ik hoop toch niet echt dat je overweegt om geen cadeautjes te geven als je kind niet luistert…. Sint is er voor iedereen ook al lukt het je niet altijd om lief en meegaand te zijn. Daar is altijd een reden voor tenslotte!